Tuotteet

Seuraavien kirjojen myynnistä kertyvät tulot menevät Oulun yliopiston varainhankintaan. Tuotemyynnin kautta saadut varat eivät kerrytä yliopistolle valtion vastinrahaa.

Lauri Lajunen | Jari Peltomäki | Jouni Pursiainen | Esa Hohtola
Lintujen Oulu | Birds of Oulu Region


Oulun yliopiston lintumiesten kuvateos. Oulun linnusto on ainulaatuinen. Oulun lintujen ihmeellinen elämä tuodaan tässä kirjassa lukijan ulottuville. Kirjan kuvat ovat rehtori Lauri Lajusen ja lintuharrastaja, luontokuvaaja Jari Peltomäen ottamia. Tekstistä vastaavat professorit Jouni Pursiainen ja Esa Hohtola.
Kirjan tuotolla tuetaan Oulun yliopiston lintututkimusta.

Teoksen hinta on 38 €. 

Tilaukset: sakari.jussi-pekka(at)oulu.fi

Olavi Heikkinen
Ortotopologi Aapo Heikkilä -varjotutkija ja tähtiluennoitsija
(TUOTE TILAPÄISESTI LOPUSSA)

Aapo Heikkilä liittyy ainutlaatuisella tavalla Oulun yliopiston historiaan.

Aapo Heikkilä (1931-93) oli legendaarinen ihminen, maanviljelijän poika Haapavedeltä, joka poikkesi jo lapsena ikätovereistaan mielikuvituksensa ansiosta. Koska koulujen käynti jäi vähiin, maailmaa parantamaan pyrkivänä hän tuli toimineeksi tekaistuilla papereilla opettajana Pulkkilassa ja luvattomasti psykiatrina Vaasassa. Myöhemmin Heikkilä hakeutui Oulun yliopistoon, jossa hän vaikutti yli 30 vuotta. Siellä hän kehitti oman varjotieteensä, ortotopologian. Hyväntuulisesta ja aina arvokkuutensa säilyttäneestä Aapo Heikkilästä kasvoi Oulun yliopiston värikkäin persoona kautta aikain. Hän oli vetovoimainen esiintyjä, joka sai suuret luentosalit täyttymään ihailevista kuulijoista eri puolella Suomea. Maantieteen emeritusprofessori on kiitettävästi kerännyt Aapon historiaa  eri lähteistä ja kirjoittanut tämän kirjan Aapo Heikkilän värikkäästä elämästä.

Teoksen hinta on 15 €. 

Tilaukset: sakari.jussi-pekka(at)oulu.fi

 

Tilivirastorehtorit ovat puhuneet - teos

Oulun yliopiston toimintaan valtionyliopistona sisältyi 51 lukuvuoden avajaistilaisuutta. Avajaispuheissaan Oulun yliopiston historian seitsemän rehtoria ovat linjanneet yliopiston toimintaa. Mitä rehtorit ovat sanoneet ja puheissaan painottaneet? Kuinka puheiden aiheet ovat muuttuneet vuosien saatossa? Mitä ovat yliopiston avajaistraditiot? Lauri Lajusen ja Liisa Rönty-Pikkaraisen toimittamassa Tilivirastorehtorit ovat puhuneet -teoksessa kaikki avajaispuheet on koottu yksiin kansiin. Lisäksi teoksessa valaistaan Oulun yliopiston ja suomalaisen korkeakoulupolitiikan historiaa.

Teoksen hinta on 49 e

Tilaukset: sakari.jussi-pekka(at)oulu.fi

 

 

 

Viimeksi päivitetty: 16.12.2014