Eero antoi takaisin

Oulun yliopiston Tule kasvamaan kanssamme -kampanjaan on osallistunut jo 1600 lahjoittajaa. Suuri joukko lahjoittajista on yksityishenkilöitä, ja heistä opiskelijoita on yli 600.

Yksi lahjoittajista on Suomen ylioppilaskuntien liiton pääsihteeri Eero Manninen, joka valmistui kaksi vuotta sitten Oulun yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenaan suomen kieli. Jo kampanjan alkuvaiheessa hän pohti lahjoittamisen mahdollisuutta ja on haastanut mukaan myös kaksoisveljensä ja äitinsä, jotka molemmat ovat myös Oulun yliopiston kasvatteja.

”Olen itse ja perheeni on saanut Oulun yliopistolta paljon. Opiskeluaika Oulussa oli hienoa aikaa, jota muistelen kiitollisena, usein jopa haikealla mielellä”, Eero kertoo. Valmistumisen jälkeen ja työuran alettua lahjoittamiseen tarjoutui mahdollisuus. Eero teki tuhannen euron lahjoituksen Oulun yliopistolle.

”Pieni summa kaikesta siitä, mitä alma materiltani olen saanut. Halusin myös, että summa on sellainen, että se pikkaisen tuntuu.”

Eero toimi opiskeluaikanaan muun muassa Oulun yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtajana ja pääsihteerinä. Tässä roolissa hän osallistui myös varainhankintakampanjan avaustapahtumaan. Tilaisuudessa hän halusi ottaa selfien yleisön edessä kampanjan suojelijan Paavo Lipposen kanssa.

”Kun kysyin Paavolta lupaa tähän, hän kysyi paljonko, ja viittasi tietenkin lahjoittamiseen. Taisimme sopia 25 eurosta. Halusin kuitenkin antaa enemmän. Paavo antoi tuolloin 10 000 euroa, minä nyt tonnin. Ehkä tämä meni oikeassa suhteessa.”

Viimeksi päivitetty: 2.6.2017