Microsoftilta merkittävä lahjoitus yliopistoille

Microsoft Oy lahjoittaa neljälle suomalaiselle yliopistolle yhteensä miljoona dollaria. Oulun yliopisto on yksi lahjoituksen saavista yliopistoista. Lahjoituksellaan Microsoft Oy haluaa tukea suomalaista tiedettä, tutkimusta ja koulutusta.

Microsoft Oy:n lahjoitus on samalla yksi yrityksen Suomi 100-juhlavuoden teoista.

– Suomalainen tiede on tärkeää, ja sitä tukeaksemme olemme lahjoittaneet yhteensä miljoona Yhdysvaltain dollaria neljän suomalaisen yliopiston varainkeruukampanjaan. Haluamme olla mukana rakentamassa Suomen tulevaisuutta, ja lahjoitukset Aalto-yliopistolle, Helsingin yliopistolle, Oulun yliopistolle ja Tampereen teknilliselle yliopistolle ovat osa meidän tapaamme juhlia 100-vuotiasta Suomea, kertoo Microsoftin tietoyhteiskuntasuhteiden johtaja Max Mickelsson.

Oulun yliopisto on kiitollinen saamastaan tuesta. Yliopiston varainhankintakampanjan tulos on jo yli 8 miljoonaa euroa ja valtion vastinrahoitus kasvattaa merkittävästi ennen 30.6.2017 tehtyjen lahjoitusten arvoa. Yliopiston lahjoitusvarallisuus on kasvanut varainhankinnan aloituksesta v. 2008 jo yli 50 miljoonaan euroon. Kertyneiden lahjoitusvarojen tuotosta jaetaan vuosittain useita miljoonia euroja eri tutkimushankkeille sekä rahoitetaan lukuisten huippuasiantuntijoiden työtä.

Microsoftin blogi: Suomen tulevat kyvyt esiin – tukea koulutukseen ja innovaatioihin

Lahjoitukset Oulun yliopistolle

Viimeksi päivitetty: 26.5.2017