Lahjoitusten kohdentaminen

Lahjoittaja voi kohdentaa vähintään 10 000 euron lahjoituksen tietylle koulutusalalle. Koulutusaloille lahjoitettua pääomaa tai sen tuottoa käytetään kunkin koulutusalan keskeisiin strategisiin kehittämiskohteisiin tiedekuntien esitysten mukaisesti. 10 000 euroa pienemmät lahjoitukset osoitetaan yliopiston toimintaan yleisesti. Yliopiston toimintaan yleisesti kohdennetut lahjoitukset käytetään yliopiston koulutus- ja tutkimustoiminnan kehittämiseen yliopiston koulutus- ja tutkimusneuvoston esitysten pohjalta. Lue lisätietoja varojen käytöstä.

Lahjoitusten kohdentaminen tapahtuu lahjakirjalla. Lahjoittaja ei voi lahjoituksellaan sitoa yliopiston muiden varojen käyttöä. Lahjoitusta ei voi kohdentaa koulutusalaa tarkemmin.

Koulutusalalla tarkoitetaan valtioneuvoston asetuksessa yliopistojen tutkinnoista määriteltyjä koulutusaloja. Oulun yliopiston seitsemän koulutusalaa (VNA 794/2004, muut. 1039/2013) ovat:

Valtion vastinrahaan oikeuttavaksi hyväksytään vastikkeettomat, yksityishenkilöiden tai yhteisöjen rahalahjoitukset (yksityinen pääoma). Valtion maksama vastinrahoitus kirjataan yliopiston peruspääomaan. Pääoman tuottoa käytetään tutkimuksen ja koulutuksen kehittämiseen yliopiston paino- ja kehittämisaloilla yliopiston hallituksen päätösten mukaisesti. Lue lisätietoja tuottojen kohdentamisesta.

Viimeksi päivitetty: 3.7.2015